Πρόσβαση

Η Θάσος είναι προσβάσιμη με πλοίο από τα λιμάνια της Καβάλας και της Κεραμωτής. Καβάλα και Κεραμωτή μπορείτε να φτάσετε αεροπορικώς ή οδικός μέσω της Εγνατίας οδού που εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στα δυτικά ως την Αλεξανδρούπολη, κοντά στα Τουρκικά σύνορα, στα ανατολικά.

Από Καβάλα
Το πλοίο από την Καβάλα φτάνει στη Σκάλα Πρίνου και το ταξίδι διαρκεί μια ώρα και ένα τέταρτο. Πραγματοποιούνται περίπου 5 δρομολόγια κάθε μέρα κατά την τουριστική περίοδο. Όταν φτάσετε στη Σκάλα Πρίνου θα ταξιδέψετε είτε με αυτοκίνητο είτε με λεωφορείο για τον Ποτό, ο οποίος απέχει 26 χιλιόμετρα. Στρίψτε δεξιά στην περιφερειακή οδό στη Σκάλα Πρίνου και ακολουθήστε τη διαδρομή Πρίνος, Σκάλα Σωτήρος, Σκάλα Καλλιράχης, Σκάλα Μαριών, Λιμενάρια μέχρι να φτάσετε στον Ποτό. Λίγες εκατοντάδες μέτρα μετά την κεντρική διασταύρωση του Ποτού και στο δεξί μέρος του δρόμου θα συναντήσετε το Terra di Olive.

Από Κεραμωτή
Από το λιμάνι της Κεραμωτής το πλοίο καταλήγει στο Λιμένα (Θάσος), την πρωτεύουσα της Θάσου. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 35 λεπτά και υπάρχουν τακτικά δρομολόγια, συνήθως κάθε μισή ώρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Από τον Λιμένα, μπορείτε να φθάσετε στον Ποτό με αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Στρίβετε δεξιά στην περιφερειακή οδό και ακολουθήστε τις πινακίδες για Πρίνο από εκεί ακολουθείται την ίδια διαδρομή παραπάνω κατευθύνσεις (Καβάλα / Σκάλα Πρίνου).

Με αεροπλάνο
Με αεροπλάνο Η Θάσος δεν διαθέτει αεροδρόμιο αλλά εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο της Καβάλας (Μέγας Αλέξανδρος-KVA). Όλο το χρόνο, υπάρχούν δύο πτήσεις από την Αθήνα ημερισίως, ενώ και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού φιλοξενεί πτήσεις τσάρτερ από όλη την Ευρώπη. Το αεροδρόμιο της Καβάλας απέχει 17χμ από το λιμάνι της Κεραμωτής, όπου μπορείτε να φθάσετε με αυτοκίνητο ή ταξι. . Εναλλακτικά η Θεσσαλονίκη, η οποία απέχει δύο ώρες από την Καβάλα διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο και επωφελείται επίσης από αρκετές low cost αεροπορικές εταιρίες που το χρησιμοποιούν. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι απλή και το ταξίδι προς Καβάλα/Κεραμωτή είναι άνετο χρησιμοποιώντας την Εγνατία Οδό (Ε90). Επίσης, μπορείτε να φθάσετε στην Καβάλα με λεωφορείο.

×